دیدار سرپرست دفتر قم سازمان «سمت» با معاون پژوهش حوزههای علمیه: تأکید بر گسترش همکاریهای علمی حوزه و دانشگاه

به گزارش روابط عمومی «سمت»، روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشتِ ۱۴۰۴، سرپرست دفتر قم سازمان مطالعه و تدوین (سمت)، با حضور در مرکز مدیریت حوزههای علمیه، با معاونتِ پژوهش حوزه دیدار کرد.
در ابتدای جلسه، حجتالاسلام محمدی، دبیر دبیرخانۀ حمایت از پژوهشهای موردنیاز نظام اسلامی، گزارشی از جلسات قبلی ارائه کرد و خواستار پیگیری و عملیاتی شدن مصوبات آنها در دورۀ جدید شد. حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عباسی، معاون پژوهش حوزههای علمیه، با اشاره به برکات و خدمات سازمان «سمت» به جامعۀ علمی کشور و پیشتازی آن در همکاری حوزه و دانشگاه، «سمت» را نهادی مرجع و معتبر در عرصۀ تألیف و تدوین کتب دانشگاهی دانست و با توجه به تأکید رهبر انقلاب به مقولۀ همکاری حوزه و دانشگاه در منشوری که به مناسبت صدمین سالگرد بازتأسیس حوزۀ علمیۀ قم، صادر شد، بر لزوم همافزایی و بهرهگیری از ظرفیتهای دو مرکز در جهت نیل به اهداف تأکید کرد. وی خاطرنشان کرد که سازمان «سمت» بهسبب تجارب کارگشا در تکنولوژی آموزشی و برنامهریزی درسی، در حوزۀ تدوین متون میتواند کمکهای بسیاری به حوزه کند. عباسی در پایان، همکاری دو نهاد را ذیل همافزایی مالی (تأمین سرمایۀ انتشار آثار مدنظر و موردنیاز حوزه) و علمی (بهرهگیری از ظرفیتهای متقابل با هدف تأمین نیازهای مستقل و مشترک) تشریح کرد و پیشنهاد داد که بهمنظور تسریع در پییگری امور کارگروهی مشترک تشکیل شود.
دکتر خادمی با تبریک ایام دهۀ کرامت و آرزوی ثمربخش بودنِ جلسۀ حاضر، با ذکر خدمات ماندگار مؤسس فقید سازمان، روانشاد دکتر احمدی در عرصۀ همکاری حوزه و دانشگاه، یاد و خاطرۀ ایشان را گرامی داشت و با قدردانی از مساعی رؤسای سابق، کارویژۀ اصلی «سمت» را تألیف کتابهای درسی دانشگاهی در حوزۀ علوم انسانی و اسلامی، براساس سرفصلهای مصوب وزارتِ عتف برشمرد و اظهار امیدواری کرد که در دورۀ جدید و به پشتوانۀ مَشیِ تحولی دکتر شهریاری و همچنین عنایت ایشان به دفتر قم و بهرهگیری از ظرفیت نهادهای پژوهشی حوزوی، شاهد ارتقای کمّی و کیفی فعالیتهای سازمان در این زمینه باشیم. وی با تشریح فرایند ارزیابی، آمادهسازی و انتشار آثار در «سمت»، همکاری با نهادهای پژوهشی حوزوی را راهکاری مؤثر برای اجتناب از موازیکاری و همافزایی در جهت تأمین منابع دانشگاهی دانست. توجه به استاد، دانشجو و متن درسی در فریند تألیف کتاب، اجتناب از سطحینگری و ضرورت رویکرد اجتهادی در تولید علوم انسانیِ اسلامی، تألیف موسوعههای تخصصی با هدف تأمین محتوا برای تولید دانش بومی بخشهای دیگر صحبتهای ایشان بود.
در ادامه نیز دیگرْ حاضران به فراخور بحث نکات و نظرات خود را مطرح کردند.
این جلسه با حضور حجج اسلام دکتر مازنی (مدیر ترویج پژوهشِ معاونت پژوهش)، دکتر هادیمنش (مدیر مطالعات و برنامهریزی معاونت پژوهش)، حسنی (کارشناس رابط)، آقایان محمدی و جهانی، رئیس و کارشناس ادارۀ همکاریهای علمیِ سازمان و احمدوند، کارشناس پژوهشی دفتر قم برگزار شد.
نظر شما :