دیدار سرپرست سازمان «سمت» و رئیس دانشگاه پیام نور؛

تأکید بر هم‌افزایی راهبردی در تولید و نشر منابع دانشگاهی

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۷:۰۰ کد : ۸۷۰ اخبار
تعداد بازدید:۸۶
سرپرست سازمان «سمت» و رئیس دانشگاه پیام نور در دیدار راهبردی که با حضور جمعی از مدیران دو طرف برگزار شد، بر توسعه هم‌افزایی‌ها تأکید کردند.
تأکید بر هم‌افزایی راهبردی در تولید و نشر منابع دانشگاهی

به گزارش روابط عمومی «سمت»، روز دوشنبه، ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) میزبان نشستی مهم و راهبردی با حضور دکتر حمید شهریاری، سرپرست سازمان «سمت» و دکتر محمدهادی امین‌ناجی، رئیس دانشگاه پیام نور بود. در این دیدار که با حضور جمعی از معاونان و مدیران ارشد دو طرف در محل سازمان «سمت» برگزار شد، طرفین ضمن بررسی ظرفیت‌های مهم همکاری، بر لزوم هم‌افزایی در راستای اعتلای آموزش عالی کشور تأکید کردند.
دکتر شهریاری، سرپرست سازمان «سمت»، ضمن خوشامدگویی به هیئت دانشگاه پیام نور، با تأکید بر اینکه مهم‌ترین دارایی هر مجموعه، منابع انسانی آن است، ظرفیت علمی و به‌ویژه پتانسیل تألیف در میان اعضای هیئت علمی پیام نور (با اشاره به حدود ۵۰۰ عضو هیئت علمی فعال در این زمینه) را ستود. وی با معرفی ساختار «سمت» شامل حدود ۵۰ گروه تخصصی و پژوهشی فعال با مشارکت اساتید برجسته دانشگاه‌های کشور و همچنین برند معتبر و ۴۰ ساله این سازمان در تولید کتاب درسی دانشگاهی، آمادگی کامل «سمت» را برای ورود به فصل نوینی از همکاری‌های راهبردی اعلام نمود.
سرپرست «سمت» با اشاره به جایگاه ممتاز کتاب‌های تولید شده سازمان مطالعه و تدوین نزد وزارت علوم و جامعه علمی کشور، محورهای مشخصی را برای همکاری پیشنهاد داد:
۱. تولید مشترک کتاب درسی: ایشان پیشنهاد کرد با شناسایی حوزه‌های دارای خلأ منبع درسی در دانشگاه پیام نور، از ظرفیت مؤلفان توانمند آن دانشگاه بهره گرفته شود و طی فرآیندهای دقیق علمی و داوری در «سمت»، آثار فاخری با نشان مشترک هر دو سازمان منتشر گردد.
۲. هم‌افزایی در توزیع و فروش فیزیکی: دکتر شهریاری بر لزوم استفاده بهینه از شبکه گسترده توزیع هر دو نهاد (حدود ۴۰۰ مرکز پیام نور و ۲۵۰ مرکز توزیع «سمت») تأکید کرد و پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک برای تبادل تجارب و یافتن راه‌های هم‌افزایی در توزیع و رساندن آسان‌تر کتاب به دست دانشجو را مطرح نمود.
۳. راه‌اندازی کتابخانه دیجیتال مشترک: سرپرست سازمان «سمت» پیشنهاد نوآورانه ایجاد یک کتابخانه دیجیتال جامع و مشترک (با شروع از حدود ۴۰۰۰ عنوان کتاب موجود دو طرف) را ارائه داد. این سکو که صرفاً برای خواندن محتوا طراحی خواهد شد، با بهره‌گیری از تجربیات موفق در سکو‌هایی نظیر «سمتا» و «نورمگز»، گامی راهبردی در جهت دسترس‌پذیر کردن منابع، صرفه‌جویی در هزینه‌ها و ایجاد الگویی پایدار برای نشر دیجیتال دانشگاهی خواهد بود.
۴. همکاری در حوزه‌های تخصصی نوظهور: ایشان همچنین بر آمادگی «سمت» برای همکاری و فعال‌سازی گروه‌های تخصصی مورد نیاز به‌ویژه در حوزه مهمی مانند علوم شناختی و با استفاده از ظرفیت نخبگان هر دو مجموعه تأکید کرد.

دکتر امین‌ناجی، رئیس دانشگاه پیام نور نیز در این نشست، ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و تأکید بر وجوه اشتراک فراوان میان دو مجموعه، به تشریح ظرفیت‌های گسترده دانشگاه پیام نور پرداخت. وی اظهار داشت: «دانشگاه پیام نور با گستردگی کشوری، فضای مناسبی را برای آموزش عالی کشور ایجاد کرده و نمایندگی خوبی را در مراتب مختلف شهرها و جغرافیای کشور دارد».
وی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور علی‌رغم چالش‌ها همچنان به حداقل ۴۰۰ هزار دانشجو در هر سه مقطع خدمت‌رسانی می‌کند، افزود: «این خدمت علمی با بهره‌‎مندی از ظرفیتی بالغ بر ۳۲۰۰ عضو هیئت علمی متعهد صورت می‌پذیرد که نزدیک به ۴۰۰ نفر ایشان دانشیار و حدود ۶۰ نفر استاد تمام هستند.» وی تألیف و تولید منابع درسی را یکی از برجسته‌ترین زمینه‌های همکاری با سازمان «سمت» عنوان کرد و بیان داشت: «ما نیز در تمامی هفت دانشکده خود… متکفل تولید منبع درسی برای دانشجویان هستیم و تاکنون بیش از ۳۰۰۰ عنوان کتاب توسط دانشگاه پیام نور به چاپ رسیده است». وی همچنین به ظرفیت نشر و چاپخانه مطلوب این دانشگاه اشاره کرد و افزود: «این توانمندی در کنار توان علمی منابع انسانی ما، می‌تواند وجه اشتراک دیگری برای گفتگو و همکاری باشد».
رئیس دانشگاه پیام نور با استقبال از پیشنهادهای مطرح شده و با اشاره به تفاهم‌نامه‌های پیشین، بر لزوم بهره‌گیری از فرصت کنونی برای عملیاتی کردن همکاری‌ها تأکید کرد و گفت: «این فرصت خوبی است که برای هر دو نهاد ایجاد شده تا بتوانیم برای ارتقای آموزش عالی کشور کمک کنیم و ان‌شاءالله شاهد ارتقای کیفی بهتری باشیم».
این نشست که در فضایی سازنده و با نگاه به آینده برگزار شد، با توافق طرفین بر پیگیری عملیاتی محورهای مورد بحث از طریق کارگروه‌های تخصصی مشترک به پایان رسید. انتظار می‌رود تعمیق همکاری‌های سازمان «سمت» و دانشگاه پیام نور، نتایج ملموسی در غنی‌سازی منابع آموزشی، ارتقای سطح کیفی آموزش عالی و خدمت‌رسانی بهتر به جامعه علمی کشور به همراه داشته باشد.

کلیدواژه‌ها: سازمان سمت دانشگاه پیام نور دکتر امین‌ناجی دکتر شهریاری


نظر شما :